Karbon Minősítés

A rendezvény által az alábbi programok valósulnak meg.

 

Ismeret terjesztés a fenntarthatóság témában

Karbon lábnyom számítás az eseményre vonatkozóan

Karbon kibocsátás csökkentés

Karbon ellentételezés, karbon támogatás

Karbon semleges weboldal

.

Gyerekek egy zöld iskolában - Karbon Minősítés - iCC iskolaprogram

A saját karbon minősítés megszerzése érdekében a http://iskolaprogram.youandicc.com weboldalunkat már karbon neutralizáltuk. Kalkulációink szerint a kibocsátás várható mértéke 2015-ben nem haladja meg a 2 tonna CO2e-t, így támogatásunk révén a weboldal karbon neutrális.

Szennyeződés kibocsájtásunk ellentételezése képen, egy Braziliai Kerámia és Téglagyár fejlesztéseit támogatjuk, ahol az ipari kerámia kiégetéséhez, a fosszilis tüzelőanyagról átálltak a biomasszára.

Az iCC iskolaprogram.youandicc.com weboldala karbon semlegesen működik. Ez azt jelenti, hogy a weboldal karbon lábnyomát kiszámítottuk a látogatottság alapján, majd ellentételeztük azaz zöld projekt támogatás által semlegesítettük a kibocsátásokat. A támogatott zöld projekt a támogatás révén pontosan annyi szén-dioxidot takarít meg, mint amennyi a rendezvény kibocsátása.

Karbon Minősítés - információk - iCC Offset Certificate - www.iskolaprogram.youandicc.com weboldal 2t CO2 kibocsátásának ellentételezéséről free-website_w200

Karbon támogatás

Lehetőséget biztosítunk a rendezvényen egy környezetvédelmi karszalag megvásárlására 500 Ft-os áron. Az összeg adókkal csökkentett részét egy kiválasztott zöld farm támogatására használjuk fel. Ez által lehetővé válik egy ebéd árából egy napi széndioxid kibocsátásunkat ellentételezni, jóvá tenni.

Keresd a karszalagot a rendezőknél!

Támogatott projekt:

.